1. Kolla in dina konkurrenter
Gör en avancerad Linkedin-sökning och kolla in de personer i ditt område har samma jobbtitel som du har. Ofta är vi mer kritiska mor andra personers profiler än mot våra egna. Genom att gå in på dina jämlikars Linkedin-profiler får du en tydligare insikt kring vad du gillar och inte gillar med dem.

2. Bli en endorsement-magnet
När du lägger till relevanta kompetenser och expertis till din profil kan dina kontakter bekräfta dessa med ett enkelt klick.

3. Stick ut med en stark rubrik
Din professionella rubrik är en av de första sakerna folk ser på Linkedins sökresultat. Rubriken baseras automatiskt på den titel du har angett för ditt senaste jobb, men du kan redigera det. Tänk på din prodilrubrik på samma sätt som en rubrik i en tidning.

4. Lägg till avsnitt för dina åstadkommanden och erfarenheter i din profil
Med hjälp av en ny Linkedin-funktion kan man nu enkelt addera avsnitt och appar för alltifrån kurser och projekt till provresultat och voluntärarbete. Den här funktionen hjälper dig att sticka ut med hjälp av bevis, inte buzzwords.

5. Var bäst på att beskriva din kompetens
Istället för att säga att du har “omfattande erfarenhet” av försäljning, skriv att du har arbetat med försäljning i tio år, visa din försäljningskvot under de senaste åren och påvisa specifika avtal som du lyckats sälja in.

Källa: Linkedin