Den nya funktionen kallas Professional Skills och innebär att användare kan lista mer än arbetsplatser och utbildningar på sina profilsidor. Genom att användarna även uppger vilka områden de har erfarenhet inom öppnar Facebook för att sajten ska kunna användas i rekryteringssyfte.

Därmed tar Facebook ett stort kliv mot att utmana Linkedin, som har haft liknande funktioner på plats sedan länge. Till saken hör att Facebook har betydligt fler användare än Linkedin. Enligt den senaste årsredovisningen har Linkedin 238 miljoner användare, medan Facebook har en bra bit över en miljard.

I ett uttalande till sajten The Next Web bekräftar Facebook att funktionen finns, även om den ännu inte är tillgänglig för alla användare.

– Vi testar just nu en ny funktion som gör att du kan lägga till yrkeskunskap, säger företaget till The Next Web.

Informationen som kan läggas in är kategoriserad i förväg, visar skärmdumpar som har läckt ut. Därför kommer yrkeserfarenhet troligtvis bli ett av kriterierna i Facebooks utökade sökmotor, Graph Search, som lanserades tidigare i år. I så fall skulle det bli möjligt att göra sökningar efter personer med en viss uppsättning yrkeskunnande i ett visst geografiskt område.

Det är inte första gången Facebook tar ett steg mot att bli en plattform för rekrytering och arbetssökande. I höstas lanserade sajten en app i samarbete med det amerikanska myndigheter som gjorde det möjligt att söka bland platsannonser från några av de största rekryteringssajterna i USA.