utvecklarmys

Bristen på utvecklare och andra kompetenser inom it gör att nyutexaminerade studenter kan, om inte välja och vraka så i alla fall slippa hoppa på första bästa jobb. Och det gör också att de kan ställa krav på sina blivande arbetsgivare.

Viktigast när unga it-talanger söker sitt första jobb är trevliga arbetskamrater och en bra stämning på arbetsplatsen. 65 procent anger det som de viktigaste egenskaperna hos en eventuell arbetsgivare. Det visar en undersökning som Academic Work har gjort med TNS Sifo bland så kallade young professionals, studenter eller personer som tagit examen de senaste fem åren.

Deltagarna har fått ranka vad de tycker är de tio viktigaste egenskaperna hos en arbetsgivare. Tydligt är att man vill ha en trivsam miljö på arbetsplatsen. Bra chefer och ledarskap hamnar på en god tvåa, 63 procent tycker att det är viktigast. Däremot är det bara 36 procent som tycker att trygga arbetsvillkor är det allra viktigaste.

Läs mer: Teknikintresserade unga vill inte bli chefer

– Ser vi på arbetsmarknaden så går det fyra jobb för varje nyutexaminerad it-utvecklare. Det påverkar så klart gruppen, det måste arbetsgivarna ta hänsyn till. Det blir så när man har en obalans på arbetsmarknaden. Då gäller det för arbetsgivaren att lär sig hur man attraherar och behåller personal, säger Emmy Melander, varumärkesstrateg på Academic Work.

Undersökningen har inte tittat närmare på varför deltagarna svarat som de gjort, varför de värderar det ena framför det andra. Ett annat skäl till att mys går före trygghet kan vara de förväntningar man har på arbetsmarknaden. Samtidigt har allt färre samma jobb under hela sin karriär, och ännu färre samma arbetsgivare. Vi rör helt enkelt mer på oss.

– Man tvistar om det är en lojal målgrupp eller ej. Vi har växt upp i en otrygg omvärld och då istället sökt oss till något tryggt, som ett fast jobb. Å andra sidan har vi andra möjligheter än tidigare generationer att byta jobb och karriär, säger hon.

Tydligt är att relationer på arbetsplatsen är viktiga för unga akademiker. Vilket enligt Emmy Melander har förvånat många arbetsgivare. De lyfter oftare hårda värden framför till exempel kompetensförhöjning.

Läs mer: Lämna kaffemuggen hemma. Det är ett av åtta viktiga tips för en lyckad jobbintervju.

På universitet, högskolor och mässor anordnas arbetsmarknadsdagar, allt för att pussla ihop arbetsgivare och jobbsökanden. Företag står på tå för att locka ny personal till just sin verksamhet.

– När företagen konkurrerar så mycket som kompetensen blir det lätt hetsigt. Mer ballonger, mer glass. Men vi ser ju nu man går tillbaka till kärnvärdena och den personliga kontakten. Istället för att vara arrogant och spänna musklerna. Unga akademiker har börjat ifrågasätta vad som är det viktiga, säger Emmy Melander.

Fakta

1. Trevliga arbetskollegor och bra stämning 65 %

2. Bra chef och ledarskap 63 %

3. Goda utvecklingsmöjligheter 59 %

4. Bra lön och förmåner 58 %

5. Bra arbetsmiljö 46 %

6. Öppenhet/transparens 37 %

7. Kompetens och professionalitet 37 %

8. Eget ansvar/egna beslut 36 %

9. Trygga arbetsvillkor 36 %

10. Tydliga mål och roller 34 %