Alice Happ.
Alice Happ, projektansvarig för IDG Mentor.

– Det är det enda mentorsprogrammet inom it-branschen i Sverige och det startades för fem år sedan. Under ett helt år får omkring tolv personer tillgång till en egen mentor. Nu är det dags igen – sista ansökningsdag är den 27 februari.

Vilka riktar det sig till? 
– Det riktar sig till alla som arbetar inom it. Från dem som är nya i arbetslivet och vill ha extra stöttning till seniora personer som behöver ny energi och inspiration. Vi matchar ihop adepterna med rätt mentor – eftersom det hela har sitt ursprung i IDG Rekrytering så är det något vi är väldigt duktiga på att göra. Det görs en intervju på hemsidan där man anmäler sig och så gör vi en telefonintervju också. Matchningen är A och O och vi tittar både på personkemi och kompetens för att verkligen pricka rätt.

Varför ska man gå? 
– År efter år får vi höra direkt från adepterna att det ger så otroligt mycket att ha en mentor som följer dig under ett år. Det är få kurser och utbildningar som kan jämföras med den energi, engagemang och inspiration som en egen mentor ger dig. Att ha en mentor utanför sitt eget bolag är väldigt värdefullt, det är neutral mark där man kan diskutera saker utan att den man talar med har kopplingar till ens chef eller kollegor. Det är väldigt uppskattat.

– Jag är helt övertygad om att behovet finns därute men det gäller att våga ta sig tiden att satsa på sin egen utveckling under ett år – och att arbetsgivarna ger den möjligheten till sina anställda.

Läs också: Toppa dina meriter med personlig äkthet – få bättre jobb och uppdrag

Vad får arbetsgivaren ut av det? 
– Arbetsgivare som investerar i det här åt sina anställda får tillbaka inspirerade och motiverade medarbetare. Jag vågar säga att det är ett mycket kostnadseffektivt sätt att behålla och utveckla intern kompetens, Och så visar det att de faktiskt bryr sig om sina medarbetare och är beredda att satsa på dem.

Hur ofta träffar man sin mentor? 
– En gång i månaden. Det kan handla om att ses en och en halv, kanske två, timmar över en fika, en lunch eller frukost eller efter jobbet. En del som bor på olika orter använder sig av Skype. Dessutom har vi två tre mingel för hela gruppen där de träffas och bygger nätverk även med de andra som är med. Och många fortsätter också att ha kontakt med sina mentorer efteråt.

Vad får mentorerna ut av det? 
– Det handlar ofta om att de själva har haft en mentor och känner att det var så värdefullt att de nu vill ge tillbaka. De har också erfarenheter de vill dela med sig av – och de ställer upp kostnadsfritt. Vi är noga med urvalet.

Läs också: Forrester: 8-bästa HR-systemen.

Fakta

Här hittar du ansökningsformuläret. Anmälan är bindande under förutsättning att du kan matchas med en mentor. Kostnaden är 20 000 kronor exklusive moms.