möte

Flexibel, resultatinriktad, jobbar hårt... Det känns ju som ord som ska göra en tilltänkt arbetsgivare intresserad av just mig. Goda egenskaper. Men de har också blivit floskler som inte längre bär mycket innehåll. För att fånga intresset går det inte att servera klichéer på ett fat.

En satirisk bildserie som snurrar runt i sociala medier om hur du ska bete dig på en jobbintervju sätter fingret på det med råd som: ”When asked if you found the place okay, say 'I was driven here by cab. Normally of course I'm driven by results.' 4 winks.”

Läs också: Ögon, händer, hållning – håll ordning på kroppen under jobbintervjun

Men verkligheten är inte alltid långt ifrån. En kollega berättar om hur en vän till honom fått in ett cv där den som sökta jobbet skrev ”att hålla många bollar i luften är min specialitet”. Visst är det bra att kunna hantera mycket på en gång men att lyfta fram en klichéartad bild som sin specialitet fungerade inte så bra som hen hoppats.

Andrew Fennell som driver en tjänst kallad Standout CV listar i the Guardian ett antal klyschor som man bör skippa i sitt cv. Orsaken är helt enkelt att de är vaga, beskriver väldigt lite, och ibland också är irriterande. Här är några av dem du ska undvika:

Hårt arbetande. Att du arbetar hårt är en av de saker som många vill ha med för att visa hur god deras arbetsmoral är. Men det räcker inte att bara skriva det – ge i stället exempel på det. Har du kanske tagit på dig extra projekt tidigare, befordrats?

Bra på kommunikation. En annan sak som du ska undvika är att du är duktig på kommunikation. Det är något som krävs för egentligen alla roller i dag och inget du ska behöva lyfta fram. Och om du verkligen är superbra på det – ja, då borde det ju faktiskt synas på hur du skriver ditt cv, eller hur?

Resultatinriktad. Men det är väl ändå bra? På samma vis som att du är hårt arbetande är det inte mycket att tråka ut den presumtiva arbetsgivaren med om du inte kan backa upp det med konkreta exempel. Fakta och siffror, tack.

Läs också: Här är kompetensen som är hetast när svenska cio:er rekryterar

Arbetar bra i grupp och indviduellt. Ödsla inte värdefull plats på cv:n på det. Jaha, så du är bra på att jobba. Återigen – exempel på hur du arbetar ensam, med andra och med vilka du interagerar.

Gillar att umgås med vänner. Nej, det visar inget om hur du är som människa – det är i själva verket något som gäller nästa alla. Så om du vill peka på varför du är intressant som person får du plocka fram mer specifik information kanske är du sportligt aktiv eller arbetar frivilligt med något annat som kan ge en bild av om du är en ledartyp exempelvis.

Använd det begränsade utrymmet på ditt cv klokt, råder Andrew Fennell.

Samma råd återkommer alltså. Bygg alltid under dina argument med fakta och exempel från dina tidigare jobb. Då blir både cv och jobbintervju bättre.

Till sist – ett råd från bildserien som ni inte bör följa: ”Be confident. After each question, kiss your fist and say 'nailed' to yourself.”