1 Ta inte avslaget personligt
När företag rekryterar är det många faktorer som spelar in. Du kanske saknade den erfarenhet som de efterfrågade, en teknisk kompetens eller inte passade in i deras företagskultur – även om de gillade dig som person.

– Det kan mycket väl handla om dem och inte om dig. Den mänskliga faktorn är väldigt viktig vid rekrytering och ett första intryck är avgörande. Bara ett enda pinsamt ögonblick i början av intervjun kan färga deras uppfattning och påverka processen – och det är ingenting du kan göra utom att försöka se det ur ett helhetsperspekitv och komma ihåg att det inte är personligt, säger rekryteringsspecialisten Greg Barnett på The Predictive Index.

Läs också: Så får du jobbet gjort – utan att stressa

2 Försök se det realistiskt
Det är lätt att bli överentusiastisk om ett jobb och sälja in sig för hårt. Det kan göra att det blir dubbelt jobbigt att få nobben. Det gäller att förhålla sig realistisk kring för- och nackdelar med ett företag och ett specifikt jobb.

– Titta efter de faktorer som inte skulle ha passat dig så bra, det kan vara delar av jobbet som du inte hade tillat eller inslag i kulturen som skulle irriterat dig. Fråga dig själv om jobbet och ansvaret verkligen skulle ha passat dig eller om du bara övertalade dig själv att tro det. Och håll dig till verkligheten och inte fantasin, säger Greg Barnett.

3 Deras förlust att inte anställa dig – inte din
Att företaget missat dina talanger och förmågor – ja, det är deras problem. Det kanske låter krystat och det kan vara svårt att övertyga sig om det men det gör ändå att du kan se det ur en annan vinkel.

– Företag rekryterar fel hela tiden. Det är mycket möjligt att de faktiskt gjorde en miss när de inte rekryterade dig. Om du verkligen känner att du är rätt person för jobbet till hundra procent och de ändå inte anställde dig – kanske säger det dig något om hur det företaget fungerar. Lika bra för dig att inte hamna där.

4 Se till att få feedback
Alla företag svarar inte alla som sökt och inte fått jobbet men de kan ofta tänka sig att dela med sig feedback till de kandidater som låg bra till för jobbet.

– Följ upp med dina kontakter. Tacka dem för möjligheten till intervju och att du fick veta mer om jobbet och låt dem förstå hur mycket du vill ha en liknande roll. Be om feedback kring varför du inte fick jobbet. Ibland får du inget svar, ibland finns det någon på företaget som tar sig tid.

5 Håll dig kvar på deras radar
Att du inte fick ett specifikt jobb behöver inte betyda att du inte gjorde intryck. Kom ihåg att bara en person kan anställas på ett jobb. Greg Barnetts råd är att behålla kontakten med dem som anställde men utan att verka desperat. Det kan vara väldigt avslappnat, bara höra av sig då och då.

– Om något annat dyker upp så ligger du fortfarande kvar på deras radar och det visar också att du inte är bitter, svarar positivt på stress och är en optimist som går vidare, säger han.

Läs också: Här är it-jobben du aldrig hört talas om – som blir glödheta imorgon

6 Var vänlig trots avslag
Ingen gillar en dålig förlorare så det är bra att förhålla sig vänlig och positiv trots ett negativt besked. Tacka alla för deras tid och erbjud dina tjänster i framtiden om det finns möjlighet.

– Kanske känner de till någon som söker en person med din kompetens och erfarenheter, säger Greg Barnett.

7 Fortsätt framåt
Att inte bli utvald är en del av intervjuprocessen och något nästan alla råkat ut för. Ge inte upp. Om du behöver tid att slicka dina sår är det helt förståeligt, men låt dig inte krossas.

– Kanalisera den negativa energin till att ta nya tag i ditt jobbsökande. Titta på ditt cv, börja nätverka ännu mer och arbeta med att få till stånd fler intervjuer.

8 Försök vara positiv
Okej, du fick inte jobbet utan måste fortsätta gå till det gamla vanliga. Även om det är lättare sagt än gjort så försök låta bli att bli arg, deppig eller bitter. Ibland måste du helt enköat acceptera att du blir fast där du är lite längre än du tänkt dig och gör det bästa av det.

– Vad du verkligen inte vill är att fatta desperata, illa genomtänkta, beslut baserade på ilska och frustration. Sluta inte på jobbet i vredesmod – då får du det ännu värre. Om du har en fruktansvärd chef och en ohälsosam arbetsmiljö, ja då är det ännu viktigare att hålla sig positiv och tålmodig. Om du fortsätter försöka så kommer något riktigt bra att dyka upp, säger Greg Barnett.