Lastbilstillverkaren Scania hade ett tufft 2009 men den senaste tiden har marknaden stabiliserats och det ser ljusare ut igen.

För it-verksamheten, Scania Infomate med 650 anställda, innebar nedgången bland annat att de som slutade inte ersattes med nya anställda.

Men på senare tid har behovet ökat på ett sätt som gör att företaget behöver fylla på med fler personer inom it. Under hösten ska minst 20 personer anställas.

– Vi behöver anställa igen. Och då är det främst i strategiska roller, säger Anna-Lena Sundin Strömsten, hr-chef på Scania Infomate.
Främst handlar det om it-arkitekter av olika slag.

Mjukvaruarkitekter, lösningsarkitekter och identitetsarkitekter som kan hantera användare och behörighet i systemen.

– Vi behöver personer som kan binda ihop olika lösningar, både egenutvecklade och köpta, så att de håller ihop. Behovet av arkitekter fortsätter att öka även framåt eftersom det handlar mer och mer om att kunna koppla ihop it-komponenter med varandra.

De som anställs som it-arkitekter på Scania Infomate har ofta ganska olika bakgrund men gemensamt för dem är att de har lång erfarenhet. Det krävs för att blir duktig, konstaterar Anna-Lena Sundin Strömsten.

Men företaget anställer också nyexaminerade och de med kortare erfarenhet till andra typer av tjänster.

Två andra heta rekryteringsområden för Scania Infomate framöver är testledare och personer med djup teknisk kompetens inom basplattformarna.

– Vi måste ha en bra återväxt i bolaget och därför är vi angelägna om att anställa en blandning av mer och mindre erfarna. I första hand vill vi att de vi anställer har en akademisk bakgrund men även andra erfarenheter är intressanta.

Anna-Lena Sundin Strömsten bekräftar att det har hettat till på it-arbetsmarknaden under året, men även om kampen om it-kompetensen har ökat går det för det mesta att hitta bra personer att anställa, hävdar hon.

– Vissa kompetenser är jättesvåra att hitta.Arkitekter för "identity and access management", till exempel. Men är man ihärdig så hittar man kompetens. Det kanske inte blir exakt den kompetens man var ute efter men det går ofta att komma ganska nära. Den personen kanske tillför något annat i stället.

En av de personliga egenskaper som värderas högst på Scania Infomate är att ha en bra kommunikativ förmåga.

Det är något som har blivit allt viktigare att ha i kombination med it-kunnandet, eftersom it-organisationen hela tiden strävar mot att komma närmare affärsverksamheten.

– Den som jobbar hos oss måste gilla att jobba i ständig förändring, vara lösningsinriktad och kunna kommunicera med affärsverksamheten. Det är ett måste att man kan och vill bidra till mer än bara teknisk kompetens, så att man lär känna Scania, säger Anna-Lena Sundin Strömsten.

Fakta

Hetaste kompetensen för Scania Infomate:
- Djup teknisk kompetens inom något eller några områden
- It-arkitektur
- It-säkerhet,
- Integration
- Gemensamma arbetsmetoder

Scania Infomate är namnet på lastbilstillverkaren Scanias it-organisation.
Verksamheten har 650 anställda globalt varav 550 i Europa.
Huvudkontoret ligger i Södertälje där 510 personer arbetar.