– De senaste årens finanskris har inneburit en prispress för branschen. Nu tycks den släppa och konsultbolagen börjar ta betalt igen. Nu har man en normal löneutvecklingstakt igen, säger Tomas Svartling, avtalsansvarig för it-området på Unionen.

– De flesta har hunnit justera sina löner redan i år, men andra ligger fortfarande efter, vilket jag tror kommer straffa sig för dem.

Men det kan också vara en stor skillnad i lön och löneutveckling beroende på vad du jobbar med. Resurskonsulterna har ett sämre utgångsläge eftersom de tar betalt per timme. Löser man däremot ett affärsproblem och inte ett it-problem och dessutom säljer in det som en helhetslösning är det lättare att debitera, påpekar Staffan Movin på analysföretaget Exido.

– Många konsultbolag sitter i en rävsax eftersom de har svårt att ta betalt samtidigt som 40-åringarna kostar relativt mycket. Dessa faktorer skapar ett tryck nedåt lönemässigt. Däremot handlar det inte om några lönesänkningar, bara att vi inte får betydande löneökningar.

Jämfört med andra yrkesgrupper har it-konsulterna bra löner, anser Staffan Movin. Hur lönen utvecklas för dem som är nya i branschen är svårt att säga.

Att konsultbolagen har svårt att täcka upp vad de mer erfarna konsulterna kostar talar för att de nyutexaminerade erbjuds något lägre löner, medan kompetensbristen å andra sidan talar för att bolagen tvingas locka personal genom högre löner.

– De som erbjuder hög lön är ofta de mindre specialiserade konsultbolagen eftersom de inte kan konkurrera med samma struktur och karriärutveckling som ett stort bolag erbjuder. Dessutom innebär det en större risk att jobba på ett mindre företag.

Om man ser till enskilda kompetenser ökar prisnivåerna inom systemintegration. Även de som jobbar med molnet och den interna infrastrukturen får en god löneutveckling. Sedan har det länge varit en stor efterfrågan på affärssystemskonsulter, även om det mattats av något.