Det är sajten The Buzz Word som listat fem exempel på personer som betett sig plumpt på Twitter och därefter fått sparken:

1. Komikern Gilbert Gottfried, som varit försäkringsbolaget Aflacs röst under årtionden, gjorde det osmakliga valet att skämta om Japan-katastrofen på Twitter. Ett av skämten löd ”Vad har japanerna gemensamt med @howardstern? Jo de är båda radioaktiva". Aflec, som har 75 procent av sin marknad i Japan, valde att sparka Gottfried.

2. CNN-redaktören Octavia Nasr fick sparken i juli 2010 efter att hon uttalat sig om den kontroversielle muslimske ledaren Mohammed Hussein Fadlallah på Twitter. I samband med hans död twittrade hon “Jag beklagar Sayyed Mohammed Hussein Fadlallah bortgång… En av Hezbollahs större ledare som jag högaktar”. Det blev ett stort uppror i media och hennes trovärdighet som journalist ifrågasattes. Detta ledde till att hon tillslut fick sparken.

3. 22-åriga Connor Riley twittrade om ett jobberbjudande från Cisco: “Cisco erbjöd mig just ett jobb! Nu måste jag väga en fet lönecheck mot att pendla till San Jose och ett jobb jag hatar.” En Cisco-anställd såg kommentaren och svarade: ”Den som tänker anställa dig är nog intresserad av att veta att du kommer hata jobbet”. Följden blev självklart att han inte fick jobbet.

4. Det var när konsulten, som jobbade för den Detroitbaserade biltillverkaren Chrysler, ännu en gång fastnade i en bilkö på väg till jobbet som han tappade tålamodet, loggade in på sin arbetsgivares Twitterkonto och skrev “Ironiskt att Detroit är känd som ‘motorcity’ när ingen här ens klarar av att köra en f***ing bil”. Till råga på allt var konsulten rådgivare i sociala medier åt Chrysler, som genast reagerade på konsultens Twitter-kommentar och gav konsulten sparken.

5 . Advokaten Jeff Cox, verksam i delstaten Indiana, uppmanade polisen på Twitter att ”skjuta skarpt” mot demonstranter i Wisconsin. Det hela ledde till en Twitter-debatt med journalisten Adam Weinstein, som jobbar på nyhetsmagasinet Mother Jones, där Cox bland annat kallade demonstranterna för politiska fienden. Weinstein valde att publicera detaljer från deras debatt i en artikeln följande vecka. Därefter fick Cox lämna sin tjänst.