Fråga: Hej!
Jag är i färd med att byta jobb och har ett antal alternativ på gång.
När lönefrågan dyker upp kommer jag att invänta och höra vad arbetsgivaren har tänkt sig. Dock har jag ingen som helst aning om vad som är ett rimligt lönespann.

Tjänsterna är fokuserade på kravanalys men kommer även att innehålla allt från behovanalys till testledning beroende på eget initiativ och önskemål.

Vad bör jag sikta på för lön? Idag har jag drygt 35 000 och tre års erfarenhet.

Är det skillnad på lönenivå beroende på om man jobbar för en IT-konsultfirma (ej bemanningsföretag) eller tillsvidareanställning hos traditionella företag?

I tillägg undrar jag om man ska gå med på en sex månaders provanställning? I vissa branscher har man endast provanställning inför första tjänsten och inte om man ska rekrytera någon som redan har en fast tjänst.

Tack på förhand

Svar: Syftet med en provanställning är att pröva anställda som saknar erfarenhet och tidigare referenser. Du har både och, därför bör du föreslå en tillsvidareanställning.

Att arbeta som konsult kan vara lönsamt, men ger i förhållande till en tillsvidareanställning på ett bolag, andra nackdelar. Arbetar du som konsult kan lönen delvis vara beroende av hur många uppdrag du har i jämförelse med en fast anställning med lön som du på förhand vet vad den är.

Du har i förhållande till din arbetslivserfarenhet haft en god löneutveckling fram till idag och ligger i enligt statistiken redan över medellönen. Det främsta målet för dig är att komma vidare i lönestegen och hitta argument för att du förtjänar en fortsatt god lön.

Låt arbetsgivaren lägga första budet och se på det sättet vad denne tycker är rimligt. Är budet under den lön du har idag meddelar du att du inte vill gå under din nuvarande lön och att anställning inte är intressant om du inte kommer vidare i löneutvecklingen. Lägger arbetsgivaren ett högre bud bör du lägga på ytterligare ett par tusen för att se om ni kan enas på en nivå däremellan.

Lycka till!

Sofia Rosu har mångårig erfarenhet av lönerådgivning, lönebildning och löneförhandling. Hon arbetar på Jusek och är ombudsman och förhandlare för förbundets medlemmar inom IT-sektorn. Jusek är ett av de största akademikerförbunden inom Saco och ansluter bl a systemvetare inom både den privata och offentliga sektorn.