– Det var 2009, när jag satt och funderade över om jag verkligen var ensam som utvecklare och tjej för det var så det kändes då. Jag började surfa runt, och upptäckte Geek girl meetup. Det har hjälpt mig att träffa flera intressanta och kunniga tjejer och flera projekt har uppstått där. Till exempel WPGirls, en kurs och nätverk inom bloggplattformen Wordpress och Geek girl workshop som labbar lite mer hands on med olika tekniker.

Vad är det viktigaste branschnätverk kan hjälpa till med?
– Det blir lite vad man själv gör det till. Själv söker jag inspiration, ger och får stöd, träffar nya människor för att få ta del av all kunskap som finns därute. Stödet är otroligt viktigt, jag vet till exempel flera som vågat ta steget från att vara anställd till att starta eget efter att besökt Geek girl meetup.

Du är engagerad i flera nätverk utanför jobbet, bland annat Starcraftturneringen After work gaming league. Hur kan en en tävling i Starcraft 2 hjälpa en i karriären?
– Jag träffar väldigt mycket folk inom min bransch via Starcraftcommunityt. Av de lag som är med i AWGL säsong 2 så är runt 70 procent it-bolag. Det har hänt att jag fått frågan om jag söker nytt jobb. Engagemang och visa att man finns kan öppna dörrar.