– Under mina 25 år som karriärcoach har jag träffat människor som vill utvecklas och alla har samma frågor – vilka är mina styrkor och vilka förmågor har jag?. Samtidigt har företagen länge pratat om att de vill anställa talanger och att de krigar om dem. Med det signalerar de att vissa har talang och andra inte, och det tycker jag är ett förlegat sätt att se på talang. Det jag vill säga i min bok är att vi alla faktiskt har det.

Hur vet man vilken talang man har då?
– Ja, det är den stora frågan. Utgångspunkten är att det är något man är bra på och gör med lätthet. Som ger energi, intresserar en och är roligt. För att komma fram till vilka som är dina talanger kan du göra en lista över dina arbetsuppgifter och en annan över det du ägnar dig åt efter arbetstid. Särtt sedan plus och minus på varje uppgift beroende på om det är något du tycker om att göra och hur mycket tid du ägnar åt det. Det som ger positiv energi och som du ägnar mycket tid åt är vanligtvis också din talang. Tänk också efter vad du brukar få beröm för från andra.

På vilket sätt kan man ha nytta av det i karriären?
– Först och främst kanske inte alla vill bygga en karriär av sin talang, de kanske vill ägna sig åt det på fritiden. Men den som gör det, som utgår från sin talang när han eller hon väljer yrkesbana, älskar verkligen sitt jobb.

Hur blir man riktigt bra på något?
– Ingen blir bra av att endast upptäcka sin talang. Det finns ingen genväg för att bli riktigt bra på din talang, utan du måste helt enkelt träna. Sedan behöver du inte vilja bli världsbäst, det räcker med att vilja bli lite bättre än igår.