En del cv-missar kommer uppenbart att leda direkt ner i rekryterarens papperskorg, men vissa misstag är inte lika lätta att själv upptäcka.

AOL Jobs har listat fyra vanliga cv-misstag som rekryterare ständigt ser återkomma. Men det positiva är att de är lätta att åtgärda, bara du tar dig tid att leta reda på dem.

1. Åsikter istället för fakta

Om du fyller ditt cv med positiva beskrivningar av dig själv så som, "initiativtagande", "en lagspelare" och "hårt arbetande", anger du bara din egen uppfattning av dig själv. Tala inte om för rekryteraren hur du ser på dig själv, bevisa det istället genom att lista väsentliga prestationer och erfarenheter.

2. För mycket information

Ett vanligt misstag många gör är att lista varenda liten detalj kring all arbetslivserfarenhet de någonsin skaffat sig. I själva verket gör detta bara det svårare för den som läser ditt cv att avgöra vad dina styrkor faktiskt är. För mycket detaljer gör att rekryteraren kommer leta mer specifikt efter de egenskaper och erfarenheter jobbet efterfrågar, det kan istället löna sig att vara lite mer övergripande och lista enbart dina främsta egenskaper. På så sätt får rekryteraren kontakta dig för mer information, vilket är precis vad du vill. Ett alltför detaljerat cv är ett säkert sätt att hamna i nej-högen bland ansökningarna.

3. Svag inledning

Toppen på ditt cv spelar en viktig roll för om rekryteraren kommer gå vidare med din ansökan eller lägga den åt sidan - de flesta studier visar att om en rekryterare ratar en ansökan sker det inom sex till 13 sekunder från det att de börjat titta på ett cv. Detta innebär att första biten av ditt cv är direkt avgörande för att ens ha en chans att få jobbet. Se till att ditt cv är formaterat snyggt, inte är för detaljerad och lyfter fram dina viktigaste kompetenser.

4. Flashiga typsnitt

Det kanske ser snyggare ut och kan tänkas vara ett sätt att sticka ut, men att ha ett typsnitt som inte är standard är jobbigare att läsa. Detta leder till att den som läser fokuserar mer på den faktiska texten istället för dess innehåll. Även om det ser tråkigare ut är vanliga typsnitt som Arial eller Calibri ett bättre alternativ när det gäller ditt cv.