Pocket

Om du hittar en intressant artikel, video eller hemsida som du vill läsa eller titta på vid ett senare tillfälle, kan appen Pocket vara en bra lösning. Tjänsten låter dig markera saker i webbläsaren (och ett hundratal olika appar) och synkar sedan innehållet till dina mobila enheter. Allt innehåll du har markerat finns sedan tillgängligt via Pocket-appen, även om du inte är uppkopplad. En användbar funktion om du till exempel ofta är på resande fot. Finns till iOS och Android.

Mailbox

Mailbox är en app som gör ditt Gmail-konto i mobilen till mer av en att-göra-lista än en vanlig inkorg. Förutom att hämta e-post och skicka pushnotiser har appen en snoozefunktion som tillfälligt tar mejl ur flödet och sedan lägger tillbaka det i inkorgen när det passar dig att läsa eller svara på mejlet. På så sätt glömmer du inte bort att svara på viktiga mejl, utan att du behöver avbryta det du håller på med varje gång det plingar till i telefonen. Fungerar för Iphone med Gmail, men fler e-postplattformar är på väg att bli tillgängliga enligt utvecklarna.

Waze

Att sitta fast i bilkö på väg till jobbet är ett irritationsmoment de flesta av oss vill undvika, och det finns en app som hjälper dig undvika att fastna i trafiken. Den sociala GPS-appen Waze låter användarna tipsa om olika händelser i trafiken som delas till andra i realtid. Kom bara ihåg att hålla ditt fokus på vägen så att du inte behöver rapportera om en olycka du själv orsakat. Finns till iOS och Android.

Cloudon

Att lagra filer från Microsoft Office-programmen i molnet är gamla nyheter, men tjänsten Cloudon har tagit det ett steg längre och flyttat ut de vanligaste Office-programmen i molnet. Genom tjänsten har du tillgång till och kan redigera Word-, Excel- och Powerpointdokument via smartphone, surfplatta eller webbläsare. Tjänsten kan kopplas ihop med några av de vanligaste molntjänsterna så som Dropbox, Box, Google Drive och Microsoft Skydrive. Finns till iOS och Android.

Whitelines Link

Om du fortfarande gillar att göra analoga anteckningar i form av papper och penna men även vill ha dem sparade digitalt är Whitelines Link appen för dig. Med Link-appen kan du ta ett foto med din smartphone-kamera på anteckingar som du skrivit på Whitelines-papper, och fotot skickas sedan till din telefon. Vidare finns möjligheten att ladda upp anteckningarna till din mejl, Dropbox eller Evernote. Finns till iOS och Android.

Tink

Har du dålig koll på hur mycket du spenderar på lunch eller fika på jobbet kan ekonomiappen Tink hjälpa. Appen kopplas till ditt kort eller bankkonto och förutom att se vad du lägger pengar på kan du dessutom sätta en budget för hur mycket du vill spendera på olika saker. Du kan även ställa in så att appen varnar dig om du är på väg att överskrida din budget. Finns i dagsläget till iOS men en Android-version är under utveckling.