Har du ett stort projekt att ta tag i är tisdag den bästa dagen i veckan att tackla svåra uppgifter, enligt en undersökning från amerikanska Accountemps.

På frågan om vilken dag de anställda arbetar som bäst, svarade hela 39 procent av de tillfrågade cheferna i undersökningen att tisdagar är den dag då de anställda är som mest produktiva.

Anledningen till att vi inte är lika effektiva direkt efter helgen på måndagar, som fick 24 procent av rösterna, är att denna dag ofta används för att itu med uppgifter som inte hunnits med veckan innan eller för att planera veckan som kommer.

Läs även: 14 saker att göra en seg dag på jobbet

Efter de veckans två första dagar sjunker produktiviteten rejält och viktiga uppgifter bör inte läggas på fredagar - då presterar vi generellt som allra sämst.

Vår produktivitet varierar också under arbetsdagen, prestationsförmågan är för de flesta som högst mellan klockan 10 och 12 på förmiddagen. Att lägga möten på sena eftermiddagar bör undvikas, redan vid 16-tiden har de flesta stämplat ut mentalt.

Fem tips för maximera produktiviteten:

1. Sätt realistiska ambitioner
Om du ofta känner att du inte hinner med dagens att-göra-lista, dela den mitt itu och ta sedan tag i punkterna du bedömer som viktigast. Att prioritera rätt gör att du kan skjuta upp vissa saker och på så sätt kunna fokusera på färre uppgifter per dag.

2. Sikta på kvalitet, inte kvantiet
När du har din lista med prioriterade uppgifter, försök att ta tag i dem en åt gången. Att multitaska ger sällan den önskade effekten, och leder oftast till ineffektivitet.

3. Ta reda på när du är på topp
När är du som mest produktiv under arbetsdag? De flesta presterar som bäst på förmiddagen innan lunch, då är det ofta en bra idé att ta tag i de uppgifter som kräver full koncentration. Lägg rutinarbete på eftermiddagen när energidippen sätter in.

4. Undvik störningsmoment
Meddelanden som plingar till i telefonen och mejlkorgen är inslag i arbetsdagen som stjäl uppmärksamhet från det vi håller på med. Stäng av pushmeddelanden och applikationer som stör under någon timme så kommer du få mer gjort.

5. Använd appar
Det finns en rad olika appar som kan hjälpa till att öka produktiviteten. Smarta inkorgar, digitala kalendrar och prioriteringslistor är bara några av hjälpmedlen som finns att tillgå.