Det finns uppenbarligen många sätt att beskriva skillnaden mellan konsultbolag. Ett av sätten är utifrån vilka kunderna är. I fallet Governo, där Caroline Andersson alltså är grundare och vd, är kundgruppen given. Redan namnet på bolaget berättar att det är offentlig sektor.

Ett annat sätt att beskriva ett konsultbolag är utifrån uppdragen eller som hon uttrycker det:

– Vi valde boutiqevägen, inte fab­riksvägen.

Med det menar hon att Governo är ett managementkonsultbolag som utför kvalificerade uppdrag och att det inte handlar om att bli störst.

– Vi vänder oss till beslutsfattare inom offentlig sektor som behöver seniort stöd. Duktiga rådgivare som samtidigt är utmanande och kan ifrågasätta när det behövs.

Uppdragen varierar från att vara en utbildningsdag i en kommun till årslånga projekt med Stockholms stad. Ett genomsnittligt projekt pågår mellan tre och fem månader.

Det som skapar marknaden för den här typen av konsulttjänster är ytterst att offentlig sektor vill förbättra servicen och samtidigt göra den så kostnadseffektiv som möjligt.

För att får reda på varför Caroline Andersson arbetar med offentlig sektor måste vi gå tillbaka till i början av 2000-talet. Hon hade alltså sin dubbla examen, systemvetenskap och juridik, och frågan var om hon skulle bli jurist eller managementkonsult. Valet föll på konsultbolaget Cepro, som var ett seniort bolag med stark akademisk profil och med en hel del kunder i offentlig sektor.

– Då fick jag blodad tand för att arbeta med den sektorn.

Hon skaffade sig också ett inifrånperspektiv genom att en tid arbeta på näringslivsdepartementet i den it-politiska strategigruppen. Efter det blev det ett antal år i storbolagssvängen i rollen som chef för offentlig sektor på Bearing Point och Deloitte.

Därefter var det dags att realisera drömmen om att starta eget och bygga ett företag. I dag har Governo alltså 15 konsulter anställda och förra året växte omsättningen med över 70 procent och landade på 23 miljoner kronor. Hennes förklaring till framgången är enkel.

– Vi säljer våra tjänster med hjälp av nöjda kunder och jobbar långsiktigt genom att bygga förtroende.

Hennes framgångar har märkts på olika sätt. 2012 blev hon utsedd till Supertalang av Veckans Affärer. Hon har också varit ledamot i regeringens it-råd och är med på Computer Swedens lista över Sveriges mäktigaste it-kvinnor. Dessutom har hon tre år i rad utsetts till en av framtidens kvinnliga ledare.

– I praktiken är lederskapsgrenen den enda gren jag ska vinna som vd. Det är jag ärlig med.

När hon ska beskriva vad som gör någon till en bra ledare använder hon ett exempel från vardagen.

– Om inte jag finns på plats när medarbetarna behöver ett kreativt möte eller stämma av svåra frågor, då finns jag inte och har därmed misslyckats som ledare.

Hon är övertygad om att medborgarnas krav på all offentlig service både kommer att öka och förändras. För de yngre är det till exempel en självklarhet med bra digitala tjänster.

– Nu börjar vi också få allt fler chefer i 35-årsåldern i offentlig sektor. Det kommer självfallet också att förändra synsätten.

En positiv trend hon ser i kommunerna är samarbetet om it-infrastruktur. Hon lyfter fram samarbetet mellan kommunerna i Värmland som förebild.

– Jag är övertygad om att vi får se mer av samarbete.

Samtidigt är hon ödmjuk inför den diversifierade verksamhet som kommunerna är. Tjänsteutbudet är enormt varierat. Med entusiasm faller hon in i sin konsultvokabulär:

– Det vore häftigt att se en processkarta över all kommunal verksamhet, men det går ju inte.

Fakta

Namn: Caroline Andersson.

Ålder: 37 år.

Gör: Vd på konsultbolaget Governo.

Bor: Kungsholmen, 3 minuter från kontoret.

Familj: Ja.

Utbildning: Jur kand-examen och fil mag- examen i data- och systemvetenskap från Stockholms universitet .

Karriär: Konsult på bolagen Cepro, Bearingpoint och Deloitte, projektledare på näringsdepartementet.

Senast lästa bok: ”Egenmäktigt förfarande” av Lena Andersson.