En trend på den amerikanska marknaden är att företag som söker it-personal blir allt noggrannare med sina rekryteringar. Det innebär att risken ökar att attraktiva kandidater tröttnar och hoppar på konkurrerande erbjudanden. Det säger Victor Gaines, vice vd på rekryteringsföretaget Modis, till Computerworld. Den här situationen hänger naturligtvis ihop med att it-personal är eftertraktad.

Långdragna rekryteringar innebär även andra nackdelar. Den blivande arbetsgivaren tappar helt enkelt tempo.

Att rekryteringarna tar längre tid beror inte bara på att det är svårt att hitta it-personal. Att företagen håller bättre koll på sina kostnader gör att de blir noggrannare, vilket gör att det tar längre tid. Dåliga initiala urval av kandidater bidrar också.

Att snabbhet är viktigt innebär givetvis inte att man ska vara slarviga för att kunna rekrytera snabbare. Men det är viktigt att tänka på kanske uppenbara saker som att sätta i gång och intervjua kandidater snabbt. Ett annat tips är att inte övervärdera vikten av att hitta personal som verkar passa in i företagets kultur. En tekniskt kvalificerad person kan förhoppningsvis utbildas inom företagskulturen.